vrijwilliger worden

NBL-formule
Newbornlife werkt landelijk met vrijwilligers, die elk op hun eigen manier bezig zijn voor de vrouwen in Afrika. Zij verzamelen op unieke wijze geld in, bijvoorbeeld door op pad te gaan met de spaarpotjes van het kraamvrouwenproject, door presentaties te houden, planten uit eigen tuin te verkopen, de verhuur van een vakantiewoning, het geven van workshops enz. Ook zijn er vrouwen die naaien of haken voor de verkoopstands.
We onderhouden mailcontact en proberen elkaar regelmatig te ontmoeten.

Hulp gezocht
Wil je ook iets doen in jouw woonplaats voor Newbornlife? In enkele plaatsen zijn al vrijwilligers actief. Deze vrijwilligers kunnen hulp gebruiken. Maar nog meer welkom is het als je zelf een eigen project start in jouw woonplaats, want we streven er naar dat in elke regio een vrijwilliger actief is.

Vrouwen voor vrouwen
Zet jouw eigen gaven en mogelijkheden in om iets te doen voor vrouwen in Afrika. Om activiteiten op te zetten is best een zekere mate van creativiteit, zelfstandigheid en doorzettingsvermogen nodig. Als je het moeilijk vindt om alléén iets te organiseren, zoek er dan iemand bij, want samen sta je sterk. De vrouwen in Afrika kunnen je steun heel goed gebruiken!

Wat zou ik kunnen gaan doen?
Er is veel mogelijk, maar zoek vooral iets dat goed bij jou past! Dan beleef je er zelf plezier aan en houd je het vol. Denk eens aan: spaarpotjes brengen en halen (spaarpotjesproject), een statiegeldactie organiseren (wij kunnen je spaarbussen voor flessenbonnen lenen), een verkoopactie, collecte of concert.  Misschien ben je goed in het schrijven van teksten; probeer dan via plaatselijke kranten of via (vak)bladen aandacht te vragen voor de VVF-problematiek. Of organiseer eens een sponsoractie: een fietstocht, wandeling o.i.d. Het promotiemateriaal (folders, affiches e.d.) kan desgewenst worden verzorgd door het secretariaat van de stichting.

Wil je aan de slag?
De bestuursleden van Newbornlife helpen je graag op weg! Bel of mail ons! (contact)