nieuwsarchief

Januari 2014: Opbrengst eindejaarsactie € 12.088,-

De eindejaarsactie is een onverwacht groot succes geworden, met een geweldige opbrengst! Omdat de giften voor Mercy Ships in december door een anonieme sponsor verdubbeld zouden worden, hebben we in november onze contacten aangeschreven nog een gift te doen voor het eind van het jaar. Ook op Facebook en via de website werd iedereen opgeroepen in december geld te geven. In totaal kwam daardoor maar liefst € 6044,- extra binnen in december. Dit bedrag is, geoormerkt voor VVF-operaties, overgemaakt naar Mercy Ships, nog juist voor het eind van het jaar, zodat het meedeed in de verdubbeling. Met het extra bedrag van € 12.088,- kan ontzettend veel gedaan worden voor de VVF-patiënten in Congo. Geweldig fijn dat velen van u zo gul gegeven hebben! Bedankt!

——————————————————————————————-

november 2013: Eindejaarsactie

Wij hebben de vrijmoedigheid om u aan het einde van 2013 te vragen om een (extra) gift voor de VVF-operaties. Een gulle gever heeft aangeboden de bijdragen voor Mercy Ships tot 31 december 2013 te verdubbelen. Als u vóór 20 december uw gift overmaakt naar Newbornlife kunnen we nog meedoen aan deze verdubbelingsactie. Zo wordt bijvoorbeeld uw tientje verdubbeld tot twintig euro. En als ú € 50,- geeft wórdt dat € 100,- ! En vergeet niet: uw gift is aftrekbaar voor de aangiftebelasting 2013.

De ‘Africa Mercy’ ligt momenteel in Congo Brazaville. Juist in Congo, waar verkrachtingen ingezet werden als oorlogswapen, komen veel blaasbeschadigingen voor. In de periode februari t/m mei 2014 worden (zo mogelijk) 68 tot 91 VVF-patiënten geopereerd en vervolgens geholpen een volwaardige plaats in de maatschappij in te nemen.

Dit is hét moment om te geven voor VVF-operaties!!

Nieuw rekeningnummer:
Ook Newbornlife gaat over op IBAN. Ons rekeningnummer is:  NL85INGB0003109280 

——————————————————————————————-

oktober 2013: Moederdagactie zeer succesvol (II) 

In juni schreven we dat de opbrengst van de Moederdagactie circa 3500,- was. Inmiddels is dit bedrag opgelopen tot € 6825,- (en nog steeds komen collectenopbrengsten binnen). Geweldig! Alle gevers heel hartelijk bedankt.

——————————————————————————————-

september 2013: Mercy Ships in Congo 

duizenden mensen in de wachtrij
duizenden mensen in de wachtrij

Persbericht Mercy Ships, 12 september 2013: Afgelopen week is Mercy Ships met haar varende ziekenhuisschip Africa Mercy gestart met de eerste van duizenden operaties. Het schip ligt sinds een aantal weken in de Republiek Congo. Tien maanden lang zullen gratis operaties worden verzorgd. Op de eerste screeningsdag, ongeveer twee weken geleden, kwamen méér dan 7.000 mensen af. In lange rijen stonden ze in de straten van Pointe Noire, in de hoop dat ze in aanmerking zouden komen voor een operatie aan boord.Uiteindelijk konden ruim 4.000 mensen doorverwezen worden naar het team van chirurgen en inmiddels zijn de eerste tientallen operaties al verricht. In de komende maanden zullen nog méér van deze screeningsdagen plaatsvinden, ook op andere locaties in het land. Uiteindelijk heeft Mercy Ships gepland dat na tien maanden tienduizenden mensen uit dit arme land zijn geholpen met de medische zorg die aan boord en aan wal geleverd kan worden. Dat doet Mercy Ships dankzij de steun van tienduizenden donateurs en honderden vrijwilligers die aan boord hun professionele werk doen, zonder daar een cent vergoeding voor te krijgen.

In de komende maanden verzorgt Mercy Ships ook nog eens trainingen aan honderden lokale artsen en verpleegkundigen en worden ook lokale leiders van dorpen en gemeenschappen toegerust. Uit onderzoek blijkt dat het werk van Mercy Ships zeer effectief is. De impact is vele malen groter dan alleen de patiënt die geholpen kan worden, hele gezinnen, familieverbanden en gemeenschappen profiteren van de gratis medische zorg en de investeringen in de lokale gezondheidszorg. Het is de overheid van Republiek Congo zelf die Mercy Ships heeft gevraagd om het land te bezoeken. Daarmee is het de eerste keer in de geschiedenis van deze hulporganisatie dat dit land bereikt wordt. Dat Mercy Ships een belangrijke rol speelt bleek deze week nog toen de algemeen directeur van het schip 49 ministers van gezondheidszorg mocht toespreken, tijdens een conferentie van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Een unieke gebeurtenis, want zelden krijgt iemand van buiten het woord tijdens deze bijeenkomsten.

——————————————————————————————-
juli 2013: Nieuwe artikelen in de webshop

Dtelefoonhoesjes 290613e laatste maanden hebben we veel verkocht op de markten, dus moest er hard gewerkt worden om het assortiment weer aan te vullen.
Maar dat is gelukt: De webshop staat weer boordevol, o.a. met nieuwe tafelzeilartikelen.

Kijk snel voor o.a. kleurrijke kinderschortjes, opbergzakjes, zakdoekhoesjes en handige telefoonhoesjes. Is de juiste maat of de juiste kleur er niet bij; dan maken we graag iets speciaal voor jou. Geef je wensen door. En nog steeds geldt: bij bestellingen vanaf 25 euro gratis een ‘omkeertas’. Kom dus gauw weer eens kijken in de WEBSHOP

——————————————————————————————-

mei/juni 2013: Moederdagactie zeer succesvol (I)

Door middel van brieven aan de diaconiën van de gereformeerde kerken vrijgemaakt en een kerkbladartikel en presentatie die te downloaden waren vanaf de website van het Diaconaal Steunpunt hebben we Newbornlife aanbevolen als collectedoel op zondag 12 mei (Moederdag).

Moederdag is  gelegenheid om, vanuit onze welvaart in Nederland, te geven voor berooide moeders in Afrika. Moeder worden is in Nederland een feest, maar op slechts enkele uren vliegen is het een groot risico; in de armste Afrikaanse ontwikkelingslanden sterft 1 op de 7 vrouwen tijdens de zwangerschap, tijdens de bevalling of in de kraamtijd.

Voor zover ons bekend is tijdens de Moederdagactie in 15 GKV-kerken op 12 mei aandacht besteed aan de VVF-patiënten, moeders die na hun bevalling verder moesten zonder kind, maar met een beschadiging van de blaas.
Circa 3500 euro is bijeengebracht en nog steeds komen giften binnen.

——————————————————————————————

april 2013: Wereldwinkel Harlingen schenkt 500 euro

De Friese Mirjam Oving heeft een jaar lang op de Africa Mercy gewerkt als coordinerend VVF-verpleegkundige. Hoewel ze al weer enkele maanden thuis is voelt ze zich nog erg betrokken bij de VVF-vrouwen. Onlangs gaf zij een presentatie voor medewerkers van de wereldwinkel in Harlingen. Na afloop mocht zij een cheque van € 500,- in ontvangst nemen bestemd voor stichting Newbornlife.

Harlinger krant

Harlinger Courant

 

——————————————————————————————-

maart 2013: Africa Mercy gaat naar Congo

De Africa Mercy ligt momenteel in Guinee. Inmiddels zijn daar 63 VVF-operaties gedaan en zijn 2 plaatselijke chirurgen opgeleid om deze operaties te kunnen uitvoeren.

De bestemming na Guinee is inmiddels bekend gemaakt: Mercy Ships heeft een overeenkomst geketend met de Ministeries van Gezondheidszorg en van Buitenlandse Zaken van Congo-Brazzaville, ofwel de Republiek Congo. Dit “Accord de Siège” document maakt het mogelijk om de laatste logistieke voorbereidingen te treffen voordat het schip richting de haven van Pointe Noire vaart.

De aankomst staat gepland voor augustus 2013. Het zal de eerste keer zijn dat Mercy Ships Congo bezoekt en het schip zal er 10 maanden blijven liggen.  In deze maanden staan weer VVF-operaties op het programma, maar het is nog niet bekend hoeveel dit er zullen zijn.

Africa Mercy

 

 

 

 

 

 

 

——————————————————————————————-

februari 2013: Nieuw in de webshop

Vind jij het ook zo moeilijk om de juiste tas voor je laptop te vinden? Je kunt nu een laptoptas of laptopsleeve laten maken, helemaal op maat en uitgevoerd zoals jij dat leuk vindt. En niet duur… Ook nieuw: lappenpoppen en gehaakte bloemenslingertjes. Nu bij een bestelling vanaf 25 euro een gratis ‘omkeertas’. Kom dus gauw weer eens kijken in de WEBSHOP

laptoptas en laptopsleevelappenpoppetjes

——————————————————————————————-

januari 2013: Sponsoractie in diverse kranten

kranten amelandrun 12 webpage formaat
Nederlands Dagblad, Smildeger Neiskrant, Oostermoer

december 2012: Sponsoractie groot succes!

Ruim 1800 euro is inmiddels binnengekomen aan sponsoring voor de 9 lopers van de AdventureRun. Dit bedrag en alles wat er nog tot 26 december binnenkomt doet mee in de verdubbelingsactie van Mercy Ships en zal volledig ten goede komen aan de VVF-patienten!

——————————————————————————————-

december 2012: Markten

Anny op bazaar Assen nov 12

Op 3 november stonden Anny en Marga op de gezellige bazaar van de GKV Assen-Noord. Uit de gesprekjes bij de kraam bleek dat veel mensen van de kerk van Assen-Noord de stichting wel kennen van de verkoop en de zeepworkshops enz. Maar VVF, wat is dat ook al weer…?

H en J op dickensmarkt 12

 

Op 7 december staken Harmannus, Janneke en Anny zich (net als vorig jaar) in Dickenskleding voor de jaarlijkse kerstmarkt op het Dennenoordterrein te Zuidlaren. DE KRAAM had daar over belangstelling niet te klagen; er was veel aanloop en er werd goed verkocht.

Marga kerstmarkt bsmilde 12

De volgende dag (8 december) stonden Jan en Marga met DE KRAAM op de drukbezochte kerstmarkt te Bovensmilde. Hier waren meer kijkers dan kopers, maar het mooie weer; sneeuw en zon, maakte dat weer goed.

 

 

 

augustus 2012: Vrijwilligerswerk: Hennie geeft er ‘handen en voeten’ aan

nagelstudioEmailbericht van Hennie van der Linde:

Even een berichtje vanaf camping De Sikkenberg in Onstwedde.
Wij hebben er een weekje gekampeerd en hebben een Nagelstudio verzorgd.
Het was een gezellige boel, lekker buiten in de zon.
Voor de liefhebbers hebben we eerst een voetenscrub gedaan.
We zullen de opbrengst van 49 euro overmaken op de rekening van Newbornlife.
Groetjes, Hennie

——————————————————————————————

mei 2012: ‘Janny Brocante’

Annegreet Knies (NBL-vrijwilligster in Heerhugowaard) is vroedvrouw en tijdens haar stage in Burkina Fasa veel in aanraking geweest met VVF-patienten (haar afstudeerscriptie ging over de fistelproblematiek). Ze stuurde ons deze krantenfoto van haar tante.

Janny brocante (1)In de IJmuiderkrant stond in februari een artikeltje over mevrouw Janny Kramer. Deze 78-jarige dame uit Beverwijk zit niet stil. Ze heeft haar eigen brocante voor het goede doel gevestigd bij aan de Seinpostweg in IJmuiden. Antieke meubeltjes, kroonluchters, lampen en vooral veel antiek serviesgoed worden opgeduikeld op markten en bij de kringloop, door haar nicht Annegreet opgeknapt en vervolgens verkocht in het unieke winkeltje bij de kleine vuurtoren. Janny Kramer krijgt soms ook spulletjes van mensen uit de omgeving. De opbrengsten van de brocante-verkoop gaan volledig naar Newbornlife en iedere klant krijgt een folder mee.

——————————————————————————————

september 2011:  Wasmachines op zee
In opdracht van Newbornlife zijn begin deze maand twee grote (10-kilo) wasmachines aangeschaft en ingescheept. Binnenkort zullen ze dagelijks volop staan te draaien in het Aberdeen Womens Centre in Sierra Leone.

——————————————————————————————

september 2011: MUZIEK EN VREUGDE VOOR VVF-VROUWEN

HenJ 11Harmannus en Janneke Venema vierden op 2 september hun 35-jarig huwelijk samen met familie, vrienden en gemeenteleden in de Ontmoetingskerk te Zuidlaren.. Het was een fijne avond met optredens, muziek en samenzang. In plaats van kado’s kregen ze van de gasten in totaal ruim 700 euro, bestemd voor VVF-patienten

 

——————————————————————————————

juni 2010: Vier potten vol kleingeld

Mevrouw van der Galiën (71) uit Ternaard woonde eind maart in de Christelijk Gereformeerde kerk te Drogeham onze presentatie bij. Ze werd zo geraakt door het probleem van de Afrikaanse vrouwen dat ze, de volgende dag al, met haar fiets op pad ging om geld in te zamelen. Aan familie en vrienden vroeg ze om een kleine bijdrage. En tijdens haar fietstochten in de wijde omgeving sprak ze de mensen op straat aan, om ze te vertellen over de omstandigheden waarin meer dan twee miljoen Afrikaanse vrouwen verkeren. Ze spreekt rechtstreeks vanuit haar hart en wist daardoor de mensen te boeien. In veel plaatsen, o.a. in Birdaard, Dokkum, Holwerd, Ballingerwier en Hardegarijp gaven de mensen spontaan geld. Bij de huisarts en in enkele winkels mocht ze een spaarpotje neerzetten.
bij Murkje vd Galien in Ternaard 014Dinsdag 8 juni waren we – op uitnodiging van Murkje van de Galien – te gast in Ternaard. We mochten daar het vele kleingeld, dat deze Friese dame in een tijdsbestek van nog geen drie maanden verzamelde, in ontvangst te nemen. In vier boordevolle potten zat een uniek bedrag, namelijk € 1.111,11. Nadat we een bord goedgevulde zelfgemaakte soep en een flinke gehaktbal hadden gegeten keerden we voldaan naar huis terug.
En Murkje stapt deze zomer weer op haar fiets om het Afrikaanse fistelprobleem onder de aandacht van de Friese bevolking te brengen.

——————————————————————————————

29 april 2010: Overhandiging eerste Franstalige Gezondheidsbijbel

franstalige bijbelDeze week is de “Guide de la Vie” van de pers gekomen. Deze eerste Franstalige Gezondheidsbijbel is gedrukt in een oplage van 5.000 exemplaren. De editie bevat naast het Nieuwe Testament en de bijbelboeken Psalmen en Spreuken ook voorlichting over HIV/Aids, malaria en TBC en adviezen voor primaire gezondheidszorg. De Guide de la Vie wordt de komende maanden verspreid in Togo via het hospitaalschip Africa Mercy van ontwikkelingsorganisatie Mercy Ships.

Ook is een herdruk verschenen van de Life Guide, de Engelstalige Gezondheidsbijbel. De oplage bedraagt 3.200 stuks. De eerste druk is de afgelopen jaren via Mercy Ships doelgericht verspreid in ondermeer Ghana, Liberia en Sierra Leone.

Beide Gezondheidsbijbels maken deel uit van het project Health for Life. Dit project is een initiatief van Mercy Ships Holland, IBS Nederland en Ark Mission. De initiatiefnemers willen hiermee Gods Woord samen met leefregels voor een gezonder leven aanbieden aan mensen in ontwikkelingslanden met een hoog hiv/aids risico.

——————————————————————————————