spaarpotjes

Vreugde delen

Stichting Newbornlife is voortgekomen uit ‘kraamvrouwenproject Furaha-Zuidlaren’, waarin door kraamvrouwen in Zuidlaren gespaard werd voor VVF-operaties. Inmiddels is dit spaarpotjesproject één van de véle activiteiten van de landelijke stichting geworden. Niet alleen in de kraamtijd, maar ook tijdens andere feestelijke gelegenheden kan een spaarpotje geplaatst worden. Zo kun je jouw vreugde delen met een vrouw in Afrika.

Het project werkt als volgt:
spaarpot groen
Voor een feestelijke gelegenheid (bijvoorbeeld een opening, bruiloft, jubileum, de geboorte van een kindje of een verjaardag) kan een spaarpotje aangevraagd worden. In plaats van (of naast) kado’s vraag je jouw gasten om een bijdrage geven voor een operatie in Afrika. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door de actie aan te kondigen op de uitnodiging of het geboortekaartje. De spaarpotjes worden gebracht door een vrijwilliger die in de buurt woont of anders per post toegezonden (samen met een stapeltje folders). Op afspraak – of na jouw telefoontje – wordt het spaarpotje weer ophalen en de vrijwilliger telt samen met jou de inhoud na. Via de penningmeester ontvang je na een tijdje een bedankbrief of kwitantie, zodat je weet dat het door jou gespaarde bedrag bij de stichting is aangekomen.

spaarbusjes 005Ook in verschillende winkels, wachtkamers en bij mensen thuis staan spaarpotjes, die eens per jaar geleegd worden door vrijwilligers. Ook een groot aantal vrouwenverenigingen spaart mee en heeft elke vergadering ‘het potje’ op tafel staan.

Vele kleintjes maken één groot bedrag; in 2012 werd voor 5 vrouwen een operatie – en daarmee een nieuw leven – bij elkaar gespaard!

bouwplaat1Wil je gaan sparen met kinderen (kinderclub/school)?
Vraag dan bij het spaarpotje ook gratis bouwplaten aan waarmee de kinderen spaarhuisjes kunt maken

Wilt u op de vrouwenvereniging of bijbelstudievereniging een spaarpotje neerzetten?Affiche ‘samen sparen’ downloaden: Flyer Help ons helpen
Vraag een spaarpotje aan: contact